Mi smo uzgajivači organskih gljiva, proizvođači hrane i dijetetskih suplemenata, istraživači i akreditovani partneri MRCA (Centar za istraživanje gljiva Austrija; eng. Mushroom research center Austria).

Fokus našeg djelovanja je ljubav prema svijetu gljiva. Gljive grade brojne mostove između životinjskog i biljnog svijeta i predstavljaju bitnu osnovu za jedinstveni kontinuitet prirode.

Svoje znanje o uzgoju gljiva i različitim područjima primjene ljekovitih gljiva dugujemo:
– Profesionalnom iskustvo našeg tima (univerzitetsko ili naučno obrazovanje iz oblasti mikrobiologije, naučne medicine i TKM),
– Višegodišnjem lično usavršavanje i praktičan rad u oblasti uzgoja gljiva i kreiranja recepata za dodatke ishrani,
– Našem renomiranom partneru – MRCA (Mushroom Research Center Austria), koji je jedan od pionira odgovarajućih osnovnih istraživanja, kao i ekstenzivnog i uzornog uzgoja jestivih i ljekovitih gljiva.

Pod imenom “Fungiverse” osnovali smo proizvodnu i prodajnu platformu sa najvišim, samonametnutim kriterijumima kvaliteta. Budući da sve proizvodne cikluse provodimo sami ili od strane „Centar kompetencije za gljive – MRCA“, možemo garantovati najviše standarde kvalitete, pratiti sve proizvodne korake i transparentno ih prezentirati.

GDJE SE NALAZIMO?
Sjedište nam je u Gračanici, BiH (Bosanskih kraljeva bb), gdje uzgajamo organske gljive i proizvodimo preparate od gljiva.


ONLINE SHOP “MUSHBOOST

U online trgovini mushboost.com predstavljamo vlastite proizvode kao i pažljivo odabrane proizvode drugih ekoloških proizvođača koji su specijalizirani za gljive i kojima vjerujemo da će se pridržavati najviših kriterija kvalitete.

Prilikom odabira proizvoda za online trgovinu pridržavamo se sljedećih kriterija:

ORGANSKA, DIVLJA KOLEKCIJA & VEGANSKI – ORGANSKI proizvodi ili proizvodi od sirovina iz divljih kolekcija veganskog kvaliteta,
PRIRODNO SIGURNO – Maksimalna moguća implementacija principa održivosti,
DOMAĆE – bosanskohercegovačka sirovina i proizvođač,
NAUČNI – Proizvodi čija su receptura provjereno zasnovana na naučnim izvorima,
TRADICIONALNO – Sastojci ili recepti koji su se vijkovima dokazali u tradicionalnoj upotrebi.

VIZIJA I MISIJA

Svaka osoba je jedinstvena po svom izgledu, metabolizmu, hormonskom sistemu, imunološkom sistemu, kao i emocionalnim i karakternim osobinama. Shodno tome, svaka osoba razvija različite preferencije i na svoj način reagira na podražaje iz okoline. Isti princip vrijedi i kod odabira prave prehrane, kozmetike, dodataka prehrani, adekvatnih dijetetskih proizvoda itd. Ono što je dobro za vas ne mora nužno biti dobro i za druge.

Međutim, neki „darovi“ iz prirode imaju široku, gotovo univerzalnu primjenu, čije se blagotvorno djelovanje podjednako odnosi na mnoge tipove ljudi.

Tim FUNGIVERSE nastoji otkriti najbolje i najuniverzalnije darove iz prirodnog blaga i ponuditi ih vama. Naš cilj je identificirati one sastojke i kombinacije sastojaka koji su usidreni u tradiciji i imaju stabilnu osnovu u modernoj znanosti. Međutim, na svakom je čovjeku da pronađe način života, namirnice i preparate koji mu najviše odgovaraju, osiguraju mu potrebnu životnu energiju i doprinesu očuvanju vlastitog zdravlja.

Fokus naših recepata je prvenstveno na ljekovitim gljivama, iako se u receptima ponekad nalaze i dokazani sastojci iz biljnog svijeta. Održiv kvalitet proizvoda, fokus na prirodne kompozicije i vaše zadovoljstvo glavna su briga našeg tima stručnjaka.

Ako imate bilo kakvih pitanja, komentara, savjeta ili konstruktivnih kritika, dostupni smo vam svaki dan putem kontakt forme.


Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping