Previous
Previous Product Image

Lavlja griva (Hericium e.) 120 kapsula – FUNGIVERSE

64,90 KM
Next

Ćuranov rep (Trametes v.) / 120 kapsula – FUNGIVERSE

64,90 KM
Next Product Image

Čaga (Inonotus o.) 120 kapsula – FUNGIVERSE

64,90 KM

Čaga (lat. Inonotus obliquus ) parazitska je gljiva na brezi koja nalikuje izgorjeloj izbrazdanoj kori. Raste u šumama breze diljem Sjeverne i Istočne Europe, Rusije i Koreje. Najzastupljenija je u tradicionalnoj ruskoj i istočnoeuropskoj medicini. Hiljadama godinama čaga se koristi diljem Euroazije, gdje je zbog svoje ljekovitosti bila poznata i pod nazivima “dar od Boga“ i “kraljica bilja“.

Njena ljekovitost dokumentovana je u najstarijem službenom popisu ljekovitih tvari, kineskoj knjizi Shennong Ben Cao Jing, staroj 2300 godina. U tom je djelu zahvaljujući raznovrsnim i sveobuhvatnim ljekovitim svojstvima prozvana “nadmoćnom biljkom”.

Sibirska čaga postala je vrlo popularna kada je spomenuta u knjizi “Odjel za rak“ nobelovca Aleksandra Solženjicina. Moderna istraživanja pokazala su da je čaga puna dragocjenih bioloških aktivnih tvari, od kojih neke ne sadrži niti jedna druga biljka.

U njenom sastavu nalaze se fenolni spojevi, melanini, triterpenoidi i mali postotak betulinske kiseline.

Najmoćnijim oružjem ove gljive smatra se čagina kiselina, koja prema tvrdnji ruskih znanstvenika normalizira metabolizam i ljekovito djeluje na sve organe i tkiva ljudskog organizma, zauzima prvo mjesto na ljestvici ORAC, koja mjeri razinu antioksidansa u namirnicama.

Kategorija: Oznaka:

Opis

Dodatak prehrani na bazi medicinske gljive “Čaga (Chaga, Inonotus obliquus)” / 120 kapsula

 • Proizvod sadrži SVE SASTOJKE medicinske gljive Čaga (Inonotus obliquus)
 • Ljekovite gljive se nakon berbe suše na temperaturi ispod 35 ° C u cilju očuvanja svih korisnih sastojaka
 • Gljive se melju specijalnim tehnološkim postupkom “SHELLBROKEN” čime se razbijaju stanični zidovi i omogućava bolja BIOLOŠKA RASPOLOŽIVOST supstanci (poboljšana apsorpcija)
 • 100% ORGANSKI (BIO) proizvod
 • Bez ikakvih nečistoća, umjetnih primjesa i BEZ ALKOHOLA
 • Proizvedeno u Bosni i Hercegovini – sirovine također dolaze iz strogo kontroliranog organskog (BIO) uzgoja u BiH.

  SINONIMI

  Chaga, Inonotus obliquus

  PREPORUČENA UPOTREBA

  Uzimajte 2 kapsule 2 puta dnevno s dovoljno tekućine. Preporučuje se uzimanje uz umjeren doručak. Prejedanje ometa apsorpciju aktivnih supstanci iz kapsula. Upotrebljivo i za odrasle i za djecu.

  SADRŽAJ

  Pakovanje sadrži 120 kapsula, svaka kapsula 395 mg (300 mg je udio vitalnih gljiva a 95 mg biljna kapsula).

  KVALITET PROIZVODA

  Čaga (Chaga, Inonotus obliquus) se uzgaja na certificiranim sirovinama koje dolaze 100% iz ekološke (BIO) poljoprivrede. Prema laboratorijskim analizama certificiranog laboratorija AGROLAB, u proizvodu se ne može ustanoviti ni najmanje onečišćenje pesticidima, policikličkim aromatičnim ugljikovodicima – omekšivačima, niti radioaktivnima supstancama. To ne znači samo da su te tvari ispod zakonski dopuštene granične vrijednosti, već da ih se uopšte ne može otkriti ni u najmanjim tragovima u proizvodu. U proizvod se ne dodaje šećer niti bilo kakva druga primjesa. Medicinske gljive koje se koriste za ovaj proizvod prirodno sadrže ugljikohidrate i šećere, uključujući polisaharide / beta glukane.

  PROCES PROIZVODNJE KAPSULA MEDICINSKIH GLJIVA

  Nakon testiranja kvaliteta mnogobrojnih sojeva jedne vrste gljive, proizvođač u saradnji sa naučnim istraživačkim centrom MUSHROM RESEARCH CENTER AUSTRIA za uzgoj izabira samo najkvalitetnije sojeve.
  Gljive se uzgajaju u strogo kontroliranim, ekološkim (BIO) uslovima.
  Nakon berbe se medicinske gljive pažljivo suše na temperaturi nižoj od 35° C kako bi se očuvale sve aktivne supstance iz gljive.
  Zatim se melje specijalnom tehnološkom metodom poznatom pod nazivom “SHELLBROKEN”. SHELLBROKEN tehnika mljevenja poznata je i kao proces razbijanja staničnih (ćelijskih) zidova. Ovaj proces je neophodan jer jer gljive imaju vrlo tvrde stanične zidove, koji se sastoje od hitina, a koji ljudsko tijelo ne može preraditi. Shellbroken tehnološka metoda time olakšava apsorpciju sastojaka gljive.

  GARANCIJA KVALITETA: ove kapsule proizvođača FUNGIVERSE sadrže sve aktivne sastojke ljekovite gljive “Čaga” (Inonotus obliquus) u prirodnoj koncentraciji i sastavu, pripravljene na način koji omogućava našem organizmu jednostavnu i efikasnu apsorpciju aktivnih supstanci iz medicinske gljive.

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

Možda će vam se također svidjeti…

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping