Previous
Previous Product Image

Reishi (Ganoderma lucidum) 50ml BIO ekstrakta

99,90 KM
Next

Ćuranov rep (Coriolus versicolor) 50ml BIO ekstrakta

99,90 KM
Next Product Image

Chaga (Inonotus obliquus) 50ml BIO ekstrakta

99,90 KM

Čaga (lat. Inonotus obliquus ) parazitska je gljiva na brezi koja nalikuje izgorjeloj izbrazdanoj kori. Raste u šumama breze diljem Sjeverne i Istočne Europe, Rusije i Koreje. Najzastupljenija je u tradicionalnoj ruskoj i istočnoeuropskoj medicini. Hiljadama godinama čaga se koristi diljem Euroazije, gdje je zbog svoje ljekovitosti bila poznata i pod nazivima “dar od Boga“ i “kraljica bilja“.

Njena ljekovitost dokumentovana je u najstarijem službenom popisu ljekovitih tvari, kineskoj knjizi Shennong Ben Cao Jing, staroj 2300 godina. U tom je djelu zahvaljujući raznovrsnim i sveobuhvatnim ljekovitim svojstvima prozvana “nadmoćnom biljkom”.

Sibirska čaga postala je vrlo popularna kada je spomenuta u knjizi “Odjel za rak“ nobelovca Aleksandra Solženjicina. Moderna istraživanja pokazala su da je čaga puna dragocjenih bioloških aktivnih tvari, od kojih neke ne sadrži niti jedna druga biljka.

U njenom sastavu nalaze se fenolni spojevi, melanini, triterpenoidi i mali postotak betulinske kiseline.

Najmoćnijim oružjem ove gljive smatra se čagina kiselina, koja prema tvrdnji ruskih znanstvenika normalizira metabolizam i ljekovito djeluje na sve organe i tkiva ljudskog organizma, zauzima prvo mjesto na ljestvici ORAC, koja mjeri razinu antioksidansa u namirnicama.

Kategorija: Oznaka:

Opis

Čaga (Chaga, Inonotus obliquus) – 50 ml jako koncentriranog dualnog ekstrakta BIO kvalitete. Proizvedeno jedinstvenom tehnologijom koja omogućava očuvanje svih aktivnih sastojaka iz ljekovite gljive.

 • Jako koncentriran, VISOKA KVALITETA
 • Sadrži SVE AKTIVNE SASTOJKE gljive ČAGA
 • Odlična BIOLOŠKA RASPOLOŽIVOST
 • 100 % VEGANSKO i ORGANSKO
 • Bez nečistoća, BEZ ALKOHOLA, bez dodanog šećera (prirodno sadrži šećer)
 • Proizvedeno u Austriji

  ČISTOĆA PROIZVODA

  Čaga gljive se skupljaju iz kontrolirane samonikle divlje kulture, direktno iz BIO certificiranih šuma. Čaga gljive koje se koriste za ove proizvode prirodno sadrže ugljikohidrate i šećere, uključujući polisaharide / beta glukane. Prema laboratorijskoj analizi laboratorijske skupine AGROLAB, u ovom tekućem ekstraktu nije moguće detektirati onečišćenje pesticidima, PAH -ima (policiklički aromatski ugljikovodici – plastifikatori) i proizvod je 100% čist od radioaktivnih supstanci. To znači da su te tvari ne samo ispod zakonski dopuštene granične vrijednosti, već se ne mogu ni u tragovima otkriti u proizvodu. Detaljni izvještaji o laboratorijskim analizama su Vam dostupni na zahtjev.


  PREPORUČENA UPOTREBA

  Dnevna doza ovisi o potrebama i tjelesnoj težini korisnika. Preporučuje se korištenje prema formuli: tjelesna težina : 20 = dnevna doza u mililitrima. Ukoliko se koncentrirani ekstrakt koristi zajedno sa kapsulama preporučuje se korištenje prema formuli: tjelesna težina : 40 = dnevna doza u mililitrima.

  Pomiješajte tekući ekstrakt gljive CHAGA u čaši vode, voćnog soka ili drugog napitka i uzimajte neposredno prije jela ili uz jelo. Uzimati 1 ml ekstrakta na 20 kg tjelesne težine uz umjeren i zdrav obrok. Obratite pažnju da obroci ne budu preobimni, jer se time smanjuje biološka raspoloživost aktivnih supstanci iz medicinske gljive.

  Ako je povećana potreba za aktivnim supstancama iz gljive dnevna doza se može uduplati.  Kombinovana upotreba više vrsta medicinskih gljiva je također moguća.

  Količina aktivnih tvari u 5 ml ovog ekstrakta odgovara količini aktivnih tvari u 38 kapsula iste gljive.

  PREDNOSTI “DUALNE EKSTRAKCIJE” – INOVATIVNOG PROCESA PROIZVODNJE TEČNIH EKSTRAKATA IZ MEDICINSKIH GLJIVA

  Ovaj ekstrakt iz medicinske gljive proizveden je jedinstvenim, modernim tehnološkim postupkom dualne estrakcije. S ovom novom tehnologijom, po prvi put, svi hidrofilni (u vodi rastvorljivi) i lipofilni (u mastima rastvorljivi) aktivni sastojci iz medicinske gljive se objedinjuju u jednom ekstraktu najviše kvalitete.

  Do sada dostupni ekstrakti praha uglavnom su čisti ekstrakti tople vode i sadrže samo sastojke gljiva topljivih u vodi, uglavnom polisaharide. Ostale vrijedne tvari koje imaju lipofilni karakter (topljive su u mastima) nedostaju u konvencionalnim ekstraktima.

  Ovaj novi organski, dualni ekstrakt gljiva, s druge strane, ne sadrži samo polisaharide i peptidoglikane, već i mnoge druge vrijedne supstance iz gljiva. To uključuje esencijalne aminokiseline, triterpene, minerale (Ca, P, Na, K) i elemente u tragovima (Fe, Zn, Cu, Mn, Se), kao i vitamine (ergosterol – prekursor vitamina D2) i dr.

  BIOLOŠKA RASPOLOŽIVOST

  Nova formula dobijanja ovog preparata poboljšava bioraspoloživost (sposobnost aktivnih tvari da se apsorbiraju u crijevima i dosegnu mjesto djelovanja) sastojaka sadržanih u ekstraktu. Ovaj novi i inovativni proizvodni proces stvara proizvod iz kojeg tijelo može idealno apsorbirati cijeli spektar aktivnih sastojaka gljiva u visoko koncentriranom tekućem obliku.

   

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping