Previous
Previous Product Image

Chaga (Inonotus obliquus) 50ml BIO ekstrakta

99,90 KM
Next

Lavlja griva (Hericium Erinaceus) / 50ml BIO ekstrakta

99,90 KM
Next Product Image

Ćuranov rep (Coriolus versicolor) 50ml BIO ekstrakta

99,90 KM

Ljekovita gljiva Ćuranov rep (Puranov rep, lat. Trametes versicolor) poznata je po svom djelovanju u održavanju općeg zdravlja populacije te u upravljanju i liječenju ljudskih bolesti u različitim kulturama. Njegova uporaba je nedavno postala prihvaćena i popularna u zapadnim zemljama. Prijavljene zdravstvene prednosti Ćuranovog repa dovele su do potrage za identitetom njegovih bioaktivnih sastojaka.

Zahvaljujući In vitro studijama znamo da Coriuolus djeluje na ćelije raka, dok istovremeno nema nikakav štetan uticaj na zdrave ćelije. Većina hemoterapija djeluju neselektivno te oštećuju kako ćelije raka tako i zdrave ćelije. Mnogim osobama oboljelim od raka se stanje rapidno pogoršava zbog komplikacija prouzrokovanih hemo- i radioterapijom. Upravo zaštitini efekat na zdrave ćelije izložene hemoterapiji ili radioterapiji čine Coriolus interesantnim za kombinovanu terapiju sa konvencionalnim metodama.

Studije pokazuju da ima niz fizioloških učinaka poput imunološkog poboljšanja, antitumorske zaštite i čišćenja jetre, otpornosti na oksidaciju i smanjenja masnoće u krvi. Za tretiranje nuspojava i liječenje karcinoma u Kini postoji čak 13 vrsta registriranih i odobrenih lijekova. Također, klinički podatci pokazuju da posjeduje različite funkcije poput poboljšanja kvalitete života pacijenata, poboljšanja učenja i pamćenja te učinke protiv čireva i gastritisa.

Kategorija: Oznaka:

Opis

Medicinska gljiva Ćuranov rep (Coriolus versicolor) – 50 ml tekućeg dualnog ekstrakta BIO kvalitete. Proizvedeno jedinstvenom tehnologijom koja omogućava očuvanje svih aktivnih sastojaka iz ljekovite gljive. 

 • 100ml koncentriranog ekstrakta, VISOKA KVALITETA
 • Sadrži PRIRODNE SASTOJKE gljive Ćuranov rep
 • Odlična BIOLOŠKA RASPOLOŽIVOST
 • 100 % VEGANSKO i ORGANSKO
 • Bez nečistoća, BEZ ALKOHOLA, bez dodanog šećera (prirodno sadrži šećer)
 • Proizvedeno u Austriji.

  ČISTOĆA PROIZVODA

  Gljiva “Ćuranov rep” se uzgaja u kontroliranim ekološkim (BIO) uslovima. Gljive koje se koriste za ove proizvode prirodno sadrže ugljikohidrate i šećere, uključujući polisaharide / beta glukane. Prema laboratorijskoj analizi laboratorijske skupine AGROLAB, u ovom tekućem ekstraktu nije moguće detektirati onečišćenje pesticidima, PAH -ima (policiklički aromatski ugljikovodici – plastifikatori) i proizvod je 100% čist od radioaktivnih supstanci. To znači da su te tvari ne samo ispod zakonski dopuštene granične vrijednosti, već se ne mogu ni u tragovima otkriti u proizvodu. Detaljni izvještaji o laboratorijskim analizama su Vam dostupni na zahtjev.

   

  PREPORUČENA UPOTREBA

  Dnevna doza ovisi o potrebama i tjelesnoj težini korisnika. Preporučuje se korištenje prema formuli: tjelesna težina : 20 = dnevna doza u mililitrima. Ukoliko se koncentrirani ekstrakt koristi zajedno sa kapsulama preporučuje se korištenje prema formuli: tjelesna težina : 40 = dnevna doza u mililitrima.

  Pomiješajte tekući ekstrakt gljive ĆURANOV REP u čaši vode, voćnog soka ili drugog napitka i uzimajte neposredno prije jela ili uz jelo. Uzimati 1 ml ekstrakta na 20 kg tjelesne težine uz umjeren i zdrav obrok. Obratite pažnju da obroci ne budu preobimni, jer se time smanjuje biološka raspoloživost aktivnih supstanci iz medicinske gljive.

  Ako je povećana potreba za aktivnim supstancama iz gljive dnevna doza se može uduplati.  Kombinovana upotreba više vrsta medicinskih gljiva je također moguća.

  Količina aktivnih tvari u 5 ml ovog ekstrakta odgovara količini aktivnih tvari u 38 kapsula iste gljive.

  PREDNOSTI “DUALNE EKSTRAKCIJE” – INOVATIVNOG PROCESA PROIZVODNJE TEČNIH EKSTRAKATA IZ MEDICINSKIH GLJIVA

  Ekstrakt iz medicinske gljive proizveden je jedinstvenim, modernim tehnološkim postupkom dualne estrakcije. S ovom novom tehnologijom, po prvi put, svi hidrofilni (u vodi rastvorljivi) i lipofilni (u mastima rastvorljivi) aktivni sastojci iz medicinske gljive se objedinjuju u jednom ekstraktu najviše kvalitete.

  Do sada dostupni ekstrakti praha uglavnom su čisti ekstrakti tople vode i sadrže samo sastojke gljiva topljivih u vodi, uglavnom polisaharide. Ostale vrijedne tvari koje imaju lipofilni karakter (topljive su u mastima) nedostaju u konvencionalnim ekstraktima.

  Ovaj novi organski, dualni ekstrakt gljiva, s druge strane, ne sadrži samo polisaharide i peptidoglikane, već i mnoge druge vrijedne supstance iz gljiva. To uključuje esencijalne aminokiseline, triterpene, minerale (Ca, P, Na, K) i elemente u tragovima (Fe, Zn, Cu, Mn, Se), kao i vitamine (ergosterol – prekursor vitamina D2) i dr.

  BIOLOŠKA RASPOLOŽIVOST

  Nova formula dobijanja ovog preparata poboljšava bioraspoloživost (sposobnost aktivnih tvari da se apsorbiraju u crijevima i dosegnu mjesto djelovanja) sastojaka sadržanih u ekstraktu. Ovaj novi i inovativni proizvodni proces stvara proizvod iz kojeg tijelo može idealno apsorbirati cijeli spektar aktivnih sastojaka gljiva u visoko koncentriranom tekućem obliku.

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping