Previous
Previous Product Image

Čaga (Inonotus o.) 120 kapsula – FUNGIVERSE

64,90 KM
Next

Reishi (Ganoderma l., Rajši) / 120 kapsula – FUNGIVERSE

64,90 KM
Next Product Image

Ćuranov rep (Trametes v.) / 120 kapsula – FUNGIVERSE

64,90 KM

Ljekovita gljiva Ćuranov rep (Puranov rep, lat. Trametes versicolor) poznata je po svom djelovanju u održavanju općeg zdravlja populacije te u upravljanju i liječenju ljudskih bolesti u različitim kulturama. Njegova uporaba je nedavno postala prihvaćena i popularna u zapadnim zemljama. Prijavljene zdravstvene prednosti Ćuranovog repa dovele su do potrage za identitetom njegovih bioaktivnih sastojaka.

Zahvaljujući In vitro studijama znamo da Coriuolus djeluje na ćelije raka, dok istovremeno nema nikakav štetan uticaj na zdrave ćelije. Većina hemoterapija djeluju neselektivno te oštećuju kako ćelije raka tako i zdrave ćelije. Mnogim osobama oboljelim od raka se stanje rapidno pogoršava zbog komplikacija prouzrokovanih hemo- i radioterapijom. Upravo zaštitini efekat na zdrave ćelije izložene hemoterapiji ili radioterapiji čine Coriolus interesantnim za kombinovanu terapiju sa konvencionalnim metodama.

Studije pokazuju da ima niz fizioloških učinaka poput imunološkog poboljšanja, antitumorske zaštite i čišćenja jetre, otpornosti na oksidaciju i smanjenja masnoće u krvi. Za tretiranje nuspojava i liječenje karcinoma u Kini postoji čak 13 vrsta registriranih i odobrenih lijekova. Također, klinički podatci pokazuju da posjeduje različite funkcije poput poboljšanja kvalitete života pacijenata, poboljšanja učenja i pamćenja te učinke protiv čireva i gastritisa.

Kategorija: Oznaka:

Opis

ORGANSKI dodatak prehrani, MEDICINSKA GLJIVA ČURANOV REP (Trametes versicolor) / 120 kapsula

 • Proizvod sadrži SVE AKTIVNE TVARI ljekovite gljive ćuranov rep (lat. Trametes versicolor, Coriolus versicolor)
 • Ljekovite gljive se nakon berbe suše na temperaturi ispod 35°C u cilju očuvanja svih korisnih sastojaka
 • Gljive se melju specijalnim tehnološkim postupkom “SHELLBROKEN” čime se razbijaju stanični zidovi i omogućava bolja BIOLOŠKA RASPOLOŽIVOST aktivnih supstanci (apsorpcija u tijelu)
 • 100% ORGANSKI (BIO) & VEGANSKI proizvod
 • Bez ikakvih nečistoća, umjetnih primjesa i BEZ ALKOHOLA
 • Proizvedeno u Bosni i Hercegovini. Sirovine također dolaze iz strogo kontroliranog organskog (BIO) uzgoja u BiH.

  SADRŽAJ

  Pakovanje sadrži 120 kapsula, svaka kapsula 395 mg (300 mg je udio vitalnih gljiva a 95 mg biljna kapsula).

  KVALITETA PROIZVODA

  Ćuranov rep (Trametes versicolor, Coriouls versicolor) se uzgaja na certificiranim sirovinama koje dolaze 100% iz ekološke (BIO) poljoprivrede. Prema laboratorijskim analizama certificiranog laboratorija AGROLAB, u proizvodu se ne može ustanoviti ni najmanje onečišćenje pesticidima, policikličkim aromatičnim ugljikovodicima – omekšivačima, niti radioaktivnima supstancama. To ne znači samo da su te tvari ispod zakonski dopuštene granične vrijednosti, već da ih se uopšte ne može otkriti ni u najmanjim tragovima u proizvodu. Detaljne izvještaje o laboratorijskim analizama vam rado stavljamo na raspolaganje na zahtjev. U proizvod se ne dodaje šećer niti bilo kakva druga primjesa. Gljiva ćuranov rep koja se koriste za ovaj proizvod prirodno sadrže ugljikohidrate i šećere, uključujući polisaharide / beta glukane.

  PROCES PROIZVODNJE KAPSULA MEDICINSKIH GLJIVA

  Nakon testiranja kvaliteta mnogobrojnih sojeva jedne vrste gljive, proizvođač FUNGIVERSE u saradnji sa naučnim istraživačkim centrom MUSHROM RESEARCH CENTER AUSTRIA za uzgoj izabira samo najkvalitetnije sojeve.
  Gljive se uzgajaju u strogo kontroliranim, ekološkim (BIO) uslovima.
  Nakon berbe se medicinska gljiva Lavlja griva (Hericium erinaceus) pažljivo suši na temperaturi nižoj od 35° C kako bi se očuvale sve aktivne supstance iz gljive.
  Zatim se melje specijalnom tehnološkom metodom poznatom pod nazivom “SHELLBROKEN”. SHELLBROKEN tehnika mljevenja poznata je i kao proces razbijanja staničnih (ćelijskih) zidova. Ovaj proces je neophodan jer jer gljive imaju vrlo tvrde stanične zidove, koji se sastoje od hitina, a koji ljudsko tijelo ne može lako preraditi. Shellbroken tehnološka metoda time olakšava apsorpciju sastojaka gljive.

  GARANCIJA KVALITETA: ove kapsule proizvođača FUNGIVERSE sadrže sve aktivne sastojke ljekovite gljive Ćuranov rep (Trametes versicolor) u prirodnoj koncentraciji i sastavu, pripravljene na način koji omogućava našem organizmu jednostavnu i efikasnu apsorpciju aktivnih supstanci iz medicinske gljive.

   

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

Možda će vam se također svidjeti…

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping