Previous
Previous Product Image

Lavlja griva (Hericium Erinaceus) / 50ml BIO ekstrakta

99,90 KM
Next

Reishi (Ganoderma lucidum) 50ml BIO ekstrakta

99,90 KM
Next Product Image

Kordiceps (Cordyceps sinensis) 50ml BIO ekstrakta

99,90 KM

Tradicionalno se Cordyceps koristio za cijeli niz bolesti i stanja poput povećanja libida, problema dišnog sustava, upalnih procesa i slično. Stručnjaci sa zdravstvenog portala Healthline prenose da je naučnim istraživanjima dokazano da Cordyceps može:

 • povećati sportske izvedbe kod ljudi koji nisu profesionalni sportaši,
 • spriječiti ili umanjiti simptome upalnih procesa u tijelu,
 • smanjiti koncentraciju kolesterola u krvi,
 • smanjiti vjerojatnost oštećenja srca kod kroničnih oboljenja bubrega,
 • regulirati nivo glukoze u krvi oponašajući svojstva hormona inzulina koji je odgovoran za prijenos glukoze u stanice,
 • pomoći kod usporavanja starenja, odnosno kod povećanja cirkulacije mozga i zaštite kože.

Iako se Cordyceps povezuje i s antikancerogenim svojstvima te smanjenjem negativnih posljedica hemoterapije. Postoje naučna istraživanja koja to potvrđuju, poput onog provedenog na laboratorijskim miševima koji su primali uobičajeni hemoterapijski lijek i razvili leukopeniju, odnosno nedostatak leukocita u krvi.

Kategorija: Oznaka:

Opis

ORGANSKI dodatak prehrani, medicinska gljiva KORDICEPS (Cordyceps sinensis) – 50 ml visoko koncentriranog tekućeg ekstrakta medicinske gljive BIO kvalitete. Proizvedeno jedinstvenom tehnologijom koja omogućava očuvanje svih aktivnih sastojaka iz ljekovite gljive. 

 • Jako koncentriran ekstrakt, VISOKA KVALITETA
 • Sadrži SVE AKTIVNE SASTOJKE gljive Kordiceps
 • Odlična BIOLOŠKA RASPOLOŽIVOST
 • 100 % VEGANSKO i ORGANSKO
 • Bez nečistoća, BEZ ALKOHOLA, bez dodanog šećera (prirodno sadrži šećer)
 • Proizvedeno u Austriji

  ČISTOĆA PROIZVODA

  Kordiceps gljive se uzgajaju u kontroliranim ekološkim (BIO) uslovima. Gljive koje se koriste za ove proizvode prirodno sadrže ugljikohidrate i šećere, uključujući polisaharide / beta glukane. Prema laboratorijskoj analizi laboratorijske skupine AGROLAB, u ovom tekućem ekstraktu nije moguće detektirati onečišćenje pesticidima, PAH -ima (policiklički aromatski ugljikovodici – plastifikatori) i proizvod je 100% čist od radioaktivnih supstanci. To znači da su te tvari ne samo ispod zakonski dopuštene granične vrijednosti, već se ne mogu ni u tragovima otkriti u proizvodu. Detaljni izvještaji o laboratorijskim analizama su Vam dostupni na zahtjev.


  PREPORUČENA UPOTREBA

  Dnevna doza ovisi o potrebama i tjelesnoj težini korisnika. Preporučuje se korištenje prema formuli: tjelesna težina : 20 = dnevna doza u mililitrima. Ukoliko se koncentrirani ekstrakt koristi zajedno sa kapsulama preporučuje se korištenje prema formuli: tjelesna težina : 40 = dnevna doza u mililitrima.

  Pomiješajte tekući ekstrakt gljive KORDICEPS u čaši vode, voćnog soka ili drugog napitka i uzimajte neposredno prije jela ili uz jelo. Uzimati 1 ml ekstrakta na 20 kg tjelesne težine uz umjeren i zdrav obrok. Obratite pažnju da obroci ne budu preobimni, jer se time smanjuje biološka raspoloživost aktivnih supstanci iz medicinske gljive.

  Ako je povećana potreba za aktivnim supstancama iz gljive dnevna doza se može uduplati.  Kombinovana upotreba više vrsta medicinskih gljiva je također moguća.

  Količina aktivnih tvari u 5 ml ovog ekstrakta odgovara količini aktivnih tvari u 38 kapsula iste gljive.


  PREDNOSTI “DUALNE EKSTRAKCIJE” – INOVATIVNOG PROCESA PROIZVODNJE TEČNIH EKSTRAKATA IZ MEDICINSKIH GLJIVA

  Ekstrakt iz medicinske gljive proizveden je jedinstvenim, modernim tehnološkim postupkom dualne estrakcije. S ovom novom tehnologijom, po prvi put, svi hidrofilni (u vodi rastvorljivi) i lipofilni (u mastima rastvorljivi) aktivni sastojci iz medicinske gljive se objedinjuju u jednom ekstraktu najviše kvalitete.

  Do sada dostupni ekstrakti praha uglavnom su čisti ekstrakti tople vode i sadrže samo sastojke gljiva topljivih u vodi, uglavnom polisaharide. Ostale vrijedne tvari koje imaju lipofilni karakter (topljive su u mastima) nedostaju u konvencionalnim ekstraktima.

  Ovaj novi organski, dualni ekstrakt gljiva, s druge strane, ne sadrži samo polisaharide i peptidoglikane, već i mnoge druge vrijedne supstance iz gljiva, i to u veoma velikoj koncentraciji. To uključuje esencijalne aminokiseline, triterpene, minerale (Ca, P, Na, K) i elemente u tragovima (Fe, Zn, Cu, Mn, Se), kao i vitamine (ergosterol – prekursor vitamina D2) i dr.

   

  BIOLOŠKA RASPOLOŽIVOST

  Nova formula dobijanja ovog preparata poboljšava bioraspoloživost (sposobnost aktivnih tvari da se apsorbiraju u crijevima i dosegnu mjesto djelovanja) sastojaka sadržanih u ekstraktu. Ovaj novi i inovativni proizvodni proces stvara proizvod iz kojeg tijelo može idealno apsorbirati cijeli spektar aktivnih sastojaka gljiva u visoko koncentriranom tekućem obliku.

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping