Previous
Previous Product Image

Kordiceps (Cordyceps s.) 120 kapsula – FUNGIVERSE

79,90 KM
Next

Čaga (Inonotus o.) 120 kapsula – FUNGIVERSE

64,90 KM
Next Product Image

Lavlja griva (Hericium e.) 120 kapsula – FUNGIVERSE

64,90 KM

Iako je jako ukusna i u kulinarstvu, u zadnjih nekoliko godina, Lion’s Mane (Hericium erinaceus), predmet je brojnih istraživanja koja potvrđuju značaj u području moždanih i funkcija živčanog sustava. Vijekovima se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini kao tonik za umirenje, ali oduvijek je bila poznata i po regenerativnom djelovanju.

Lavlja griva je drevna kineska ljekovita gljiva koja razvija snažnu ulogu u svijetu suvremenih “pametnih lijekova”. Njezina sposobnost da poboljšava ukupnu kognitivnu funkciju, dokazane neuroprotektivne kvalitete je povezana s proizvodnjom NGF-a (nerve growth factor), koji je čini jednom od najperspektivnijih i popularnijih prirodnih nootropika (pametni lijekovi koji se koriste za poboljšanje kognitivnih sposobnosti).

Brojna istraživanja pokazuju djelovanje Lavlje grive kod:

 • mentalne jasnoće i fokusa
 • moždanih funkcija
 • povećava NGF u mozgu
 • optimizira rad imunološkog sustava
 • potiče kognitivne funkcije
 • pridonosi boljem raspoloženju.
Kategorija: Oznaka:

Opis

ORGANSKI dodatak prehrani, MEDICINSKA GLJIVA “LAVLJA GRIVA (HERICIUM ERINACEUS, LAVLJA BRADA) / 120 kapsula

 • Proizvod sadrži SVE AKTIVNE TVARI ljekovite gljive lavlja griva (Hericium erinaceus, lavlja brada, lions mane)
 • Ljekovite gljive se nakon berbe suše na temperaturi ispod 35°C u cilju očuvanja svih korisnih sastojaka
 • Gljive se melju specijalnim tehnološkim postupkom “SHELLBROKEN” čime se razbijaju stanični zidovi i omogućava bolja BIOLOŠKA RASPOLOŽIVOST aktivnih supstanci (apsorpcija u tijelu)
 • 100% ORGANSKI (BIO) & VEGANSKI proizvod
 • Bez ikakvih nečistoća, umjetnih primjesa i BEZ ALKOHOLA
 • Proizvedeno u Bosni i Hercegovini. Sirovine također dolaze iz strogo kontroliranog organskog (BIO) uzgoja u BiH.

  SINONIMI

  Lavlja gljiva, lavlja brada, lions mane, Yamabusitake, Pom-Pom blanc, hóu tóu gu (kineski: majmunva glava), nam dau khi, Norugongdengi-beoseot, Igelstachelbart (njem. Ježeva brada).

  PREPORUČENA UPOTREBA

  Uzimajte 2 kapsule 2 puta dnevno s dovoljno tekućine. Preporučuje se uzimanje uz umjeren doručak. Prejedanje ometa apsorpciju aktivnih supstanci iz kapsula. Upotrebljivo i za odrasle i za djecu.

  SADRŽAJ

  Pakovanje sadrži 120 kapsula, svaka kapsila 395 mg (300 mg je udio vitalnih gljiva a 95 mg biljna kapsula).

  KVALITET PROIZVODA

  Gljiva lavlja griva (Hericium erinaceus) se uzgaja na certificiranim sirovinama koje dolaze 100% iz ekološke (BIO) poljoprivrede. Prema laboratorijskim analizama certificiranog laboratorija AGROLAB, u proizvodu se ne može ustanoviti ni najmanje onečišćenje pesticidima, policikličkim aromatičnim ugljikovodicima – omekšivačima, niti radioaktivnima supstancama. To ne znači samo da su te tvari ispod zakonski dopuštene granične vrijednosti, već da ih se uopšte ne može otkriti ni u najmanjim tragovima u proizvodu. Detaljne izvještaje o laboratorijskim analizama vam rado stavljamo na raspolaganje na zahtjev. U proizvod se ne dodaje šećer niti bilo kakva druga primjesa. Gljive kordicepsa koje se koriste za ovaj proizvod prirodno sadrže ugljikohidrate i šećere, uključujući polisaharide / beta glukane.

  PROCES PROIZVODNJE KAPSULA MEDICINSKIH GLJIVA

  Nakon testiranja kvaliteta mnogobrojnih sojeva jedne vrste gljive, proizvođač FUNGIVERSE u saradnji sa naučnim istraživačkim centrom MUSHROM RESEARCH CENTER AUSTRIA za uzgoj izabira samo najkvalitetnije sojeve.
  Gljive se uzgajaju u strogo kontroliranim, ekološkim (BIO) uslovima.
  Nakon berbe se medicinska gljiva Lavlja griva (Hericium erinaceus) pažljivo suši na temperaturi nižoj od 35° C kako bi se očuvale sve aktivne supstance iz gljive.
  Zatim se melje specijalnom tehnološkom metodom poznatom pod nazivom “SHELLBROKEN”. SHELLBROKEN tehnika mljevenja poznata je i kao proces razbijanja staničnih (ćelijskih) zidova. Ovaj proces je neophodan jer jer gljive imaju vrlo tvrde stanične zidove, koji se sastoje od hitina, a koji ljudsko tijelo ne može lako preraditi. Shellbroken tehnološka metoda time olakšava apsorpciju sastojaka gljive.

  GARANCIJA KVALITETA: ove kapsule proizvođača FUNGIVERSE sadrže sve aktivne sastojke ljekovite gljive Lavlja brada (Hericium erinaceus) u prirodnoj koncentraciji i sastavu, pripravljene na način koji omogućava našem organizmu jednostavnu i efikasnu apsorpciju aktivnih supstanci iz medicinske gljive.

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

Možda će vam se također svidjeti…

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping