Previous
Previous Product Image

Ćuranov rep (Trametes v.) / 120 kapsula – FUNGIVERSE

64,90 KM
Next

Kordiceps (Cordyceps s.) 120 kapsula – FUNGIVERSE

79,90 KM
Next Product Image

Reishi (Ganoderma l., Rajši) / 120 kapsula – FUNGIVERSE

64,90 KM

Više od 2000 godina Reishi gljive (Ganoderma Lucidum) su zauzimale prestižno mjesto kod kineskih stručnjaka. Naziv Reishi odnosno “ling zhi” u prijevodu znači “biljka s duhovnom snagom”. Nazivali su je još čudom prirode, drvetom života, biljkom sreće. Bogati kineski carevi su tražili eliksir mladosti, gljivu koja će produžiti njihov život pun snage, izdržljivosti i zadovoljstva. Zato su još reishi gljivu nazivali i biljkom dugovječnosti, ili pak nebeskom travom. Reishi pripada u kategoriju najviše izučavanih jedinki u svijetu biljaka i gljiva. Pronađeno je preko 400 različitih bioaktivnih spojeva, a najvažniji su polisaharidi, ganodermična i betulična kiselina, triterpeonici, ergosteroli te adenozin. Reishi čisti tijelo od toksina, povećeva i regulira imunološki i endokrini sustav, štiti od nastanka tumora, poboljšava cirkulaciju i odstranjuje štetne slobodne radikale.

Blokira sintezu DNK-a stanica raka, uništava enzimatsku aktivnost tumorskih stanica, ubrzava nastanak makrofaga (prirodnih stanica ubojica) i regulira limfocite T i B te time ograničava širenje stanica raka. Na taj način produžuje život i smanjuje broj metastaza te povećava kvalitetu života.

Ova gljiva besmrtnosti ima i sposobnost regulacije imunosistema odnosno regulacije imunosnog odgovora. Autoimune bolesti su one bolesti koje se najviše šire i na trećem su mjestu po zastupljenosti.

Dobri rezultati prema rezultatima Instituta Amato u Japanu su postignuti kod psorijaze, neurodermatitisa, reumatoidnog artritisa (RA), eritemskog lupusa, hašimotovog sindroma, kod alergija različitog podrijetla, skleroderme. Reishi zauzima prva dva mjesta kao adaptogene vrste u prilagodbi tijela na stresne situacije koje su okidač mnogih kasnijih tegoba. Na taj način pojačava otpornost organizma na stres..

Kategorija: Oznaka:

Opis

ORGANSKI dodatak prehrani, MEDICINSKA GLJIVA Reishi (Ganoderma lucidum, Reiši, Rajši) / 120 kapsula

 • Proizvod sadrži SVE AKTIVNE TVARI ljekovite gljive Reishi (Ganoderma lucidum)
 • Ljekovite gljive se nakon berbe suše na temperaturi ispod 35 ° C u cilju očuvanja svih korisnih sastojaka
 • Gljive se melju specijalnim tehnološkim postupkom “SHELLBROKEN” čime se razbijaju stanični zidovi i omogućava bolja BIOLOŠKA RASPOLOŽIVOST aktivnih supstanci (poboljšana apsorpcija u tijelu)
 • 100% ORGANSKI (BIO) & VEGANSKI proizvod
 • Bez ikakvih nečistoća, umjetnih primjesa i BEZ ALKOHOLA
 • Proizvedeno u Bosni i Hercegovini – sirovine također dolaze iz strogo kontroliranog organskog (BIO) uzgoja u BiH.

  SINONIMI

  Ling Zhi / Ling Chi, Jong Si/ryongji, Mannentake, gljiva vječnosti, gljiva besmrtnosti

  PREPORUČENA UPOTREBA

  Uzimajte 2 kapsule 2 puta dnevno s dovoljno tekućine. Preporučuje se uzimanje uz umjeren doručak. Prejedanje ometa apsorpciju aktivnih supstanci iz kapsula. Upotrebljivo i za odrasle i za djecu.

  SADRŽAJ

  Pakovanje sadrži 120 kapsula sa po ca. 395 mg (300 mg je udio vitalnih gljiva a 95 mg biljna kapsula).

  KVALITET PROIZVODA

  Gljiva Reishi (Ganoderma lucidum, Rajši, Reiši) se uzgaja na certificiranim sirovinama koje dolaze 100% iz ekološke (BIO) poljoprivrede. Prema laboratorijskim analizama certificiranog laboratorija AGROLAB, u proizvodu se ne može ustanoviti ni najmanje onečišćenje pesticidima, policikličkim aromatičnim ugljikovodicima – omekšivačima, niti radioaktivnima supstancama. To ne znači samo da su te tvari ispod zakonski dopuštene granične vrijednosti, već da ih se uopšte ne može otkriti ni u najmanjim tragovima u proizvodu. Detaljne izvještaje o laboratorijskim analizama vam rado stavljamo na raspolaganje na zahtjev. U proizvod se ne dodaje šećer niti bilo kakva druga primjesa. Gljiva Reishi koja se koristi za ovaj proizvod prirodno sadrže ugljikohidrate i šećere, uključujući polisaharide / beta glukane.

  PROCES PROIZVODNJE KAPSULA MEDICINSKIH GLJIVA

  Nakon testiranja kvaliteta mnogobrojnih sojeva jedne vrste gljive, proizvođač Funigverse u saradnji sa naučnim istraživačkim centrom MUSHROM RESEARCH CENTER AUSTRIA za uzgoj izabira samo najkvalitetnije sojeve.
  Gljive se uzgajaju u strogo kontroliranim, ekološkim (BIO) uslovima.
  Nakon berbe se Rajši pažljivo suši na temperaturi nižoj od 35° C kako bi se očuvale sve aktivne supstance iz gljive.
  Zatim se melje specijalnom tehnološkom metodom poznatom pod nazivom “SHELLBROKEN”. SHELLBROKEN tehnika mljevenja poznata je i kao proces razbijanja staničnih (ćelijskih) zidova. Ovaj proces je neophodan jer jer gljive imaju vrlo tvrde stanične zidove, koji se sastoje od hitina, a koji ljudsko tijelo ne može preraditi. Shellbroken tehnološka metoda time olakšava apsorpciju sastojaka gljive.

  GARANCIJA KVALITETA: Rajši kapsule proizvođača FUNGIVERSE sadrže sve aktivne sastojke gljive Rajši (Ganoderma lucidum, Reishi) u prirodnoj koncentraciji i sastavu, pripravljene na način koji omogućava našem organizmu jednostavnu i efikasnu apsorpciju aktivnih supstanci iz medicinske gljive.

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

Možda će vam se također svidjeti…

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping