Previous
Previous Product Image

Kordiceps (Cordyceps sinensis) 50ml BIO ekstrakta

99,90 KM
Next

Chaga (Inonotus obliquus) 50ml BIO ekstrakta

99,90 KM
Next Product Image

Reishi (Ganoderma lucidum) 50ml BIO ekstrakta

99,90 KM

Više od 2000 godina Reishi gljive (Ganoderma Lucidum) su zauzimale prestižno mjesto kod kineskih stručnjaka. Naziv Reishi odnosno “ling zhi” u prijevodu znači “biljka s duhovnom snagom”. Nazivali su je još čudom prirode, drvetom života, biljkom sreće. Bogati kineski carevi su tražili eliksir mladosti, gljivu koja će produžiti njihov život pun snage, izdržljivosti i zadovoljstva. Zato su još reishi gljivu nazivali i biljkom dugovječnosti, ili pak nebeskom travom. Reishi pripada u kategoriju najviše izučavanih jedinki u svijetu biljaka i gljiva. Pronađeno je preko 400 različitih bioaktivnih spojeva, a najvažniji su polisaharidi, ganodermična i betulična kiselina, triterpeonici, ergosteroli te adenozin. Reishi čisti tijelo od toksina, povećeva i regulira imunološki i endokrini sustav, štiti od nastanka tumora, poboljšava cirkulaciju i odstranjuje štetne slobodne radikale.

Blokira sintezu DNK-a stanica raka, uništava enzimatsku aktivnost tumorskih stanica, ubrzava nastanak makrofaga (prirodnih stanica ubojica) i regulira limfocite T i B te time ograničava širenje stanica raka. Na taj način produžuje život i smanjuje broj metastaza te povećava kvalitetu života.

Ova gljiva besmrtnosti ima i sposobnost regulacije imunosistema odnosno regulacije imunosnog odgovora. Autoimune bolesti su one bolesti koje se najviše šire i na trećem su mjestu po zastupljenosti.

Dobri rezultati prema rezultatima Instituta Amato u Japanu su postignuti kod psorijaze, neurodermatitisa, reumatoidnog artritisa (RA), eritemskog lupusa, hašimotovog sindroma, kod alergija različitog podrijetla, skleroderme. Reishi zauzima prva dva mjesta kao adaptogene vrste u prilagodbi tijela na stresne situacije koje su okidač mnogih kasnijih tegoba. Na taj način pojačava otpornost organizma na stres..

Kategorija: Oznaka:

Opis

Rajši (Ganoderma lucidum, Reishi) – 50 ml jako koncentriranog dualnog ekstrakta BIO kvalitete. Proizvedeno jedinstvenom tehnologijom koja omogućava očuvanje svih aktivnih sastojaka iz ljekovite gljive.

 • Jako koncentriran, VISOKA KVALITETA
 • Sadrži SVE AKTIVNE SASTOJKE gljive Rajši
 • Odlična BIOLOŠKA RASPOLOŽIVOST
 • 100 % VEGANSKO i ORGANSKO
 • Bez nečistoća, BEZ ALKOHOLA, bez dodanog šećera (prirodno sadrži šećer)
 • Proizvedeno u Austriji.

  ČISTOĆA PROIZVODA

  Gljive Rajši se uzgajaju u kontroliranim ekološkim (BIO) uslovima. RAJŠI koje se koriste za ove proizvode prirodno sadrže ugljikohidrate i šećere, uključujući polisaharide / beta glukane. Prema laboratorijskoj analizi laboratorijske skupine AGROLAB, u ovom tekućem ekstraktu nije moguće detektirati onečišćenje pesticidima, PAH -ima (policiklički aromatski ugljikovodici – plastifikatori) i proizvod je 100% čist od radioaktivnih supstanci. To znači da su te tvari ne samo ispod zakonski dopuštene granične vrijednosti, već se ne mogu ni u tragovima otkriti u proizvodu. Detaljni izvještaji o laboratorijskim analizama su Vam dostupni na zahtjev.

   

   

   

  PREPORUČENA UPOTREBA

  Dnevna doza ovisi o potrebama i tjelesnoj težini korisnika. Preporučuje se korištenje prema formuli tjelesna težina : 20 = dnevna doza u mililitrima. Ukoliko se koncentrirani ekstrakt koristi zajedno sa kapsulama preporučuje se korištenje prema formuli: tjelesna težina : 40 = dnevna doza u mililitrima.

  Pomiješajte tekući ekstrakt gljive REISHI u čaši vode, voćnog soka ili drugog napitka i uzimajte neposredno prije jela ili uz jelo. Uzimati 1 ml ekstrakta na 20 kg tjelesne težine uz umjeren i zdrav obrok. Obratite pažnju da obroci ne budu preobimni, jer se time smanjuje biološka raspoloživost aktivnih supstanci iz medicinske gljive. Ako je povećana potreba za aktivnim supstancama iz gljive dnevna doza se može uduplati.  Kombinovana upotreba više vrsta medicinskih gljiva je također moguća.

  Količina aktivnih tvari u 5 ml ovog ekstrakta odgovara količini aktivnih tvari u 38 kapsula iste gljive.

  PREDNOSTI “DUALNE EKSTRAKCIJE” – INOVATIVNOG PROCESA PROIZVODNJE TEČNIH EKSTRAKATA IZ MEDICINSKIH GLJIVA

  Ekstrakt iz medicinske gljive proizveden je jedinstvenim, modernim tehnološkim postupkom dualne estrakcije. S ovom novom tehnologijom, po prvi put, svi hidrofilni (u vodi rastvorljivi) i lipofilni (u mastima rastvorljivi) aktivni sastojci iz medicinske gljive se objedinjuju u jednom ekstraktu najviše kvalitete.

  Do sada dostupni ekstrakti praha uglavnom su čisti ekstrakti tople vode i sadrže samo sastojke gljiva topljivih u vodi, uglavnom polisaharide. Ostale vrijedne tvari koje imaju lipofilni karakter (topljive su u mastima) nedostaju u konvencionalnim ekstraktima.

  Ovaj novi organski, dualni ekstrakt gljiva, s druge strane, ne sadrži samo polisaharide i peptidoglikane, već i mnoge druge vrijedne supstance iz gljiva. To uključuje esencijalne aminokiseline, triterpene, minerale (Ca, P, Na, K) i elemente u tragovima (Fe, Zn, Cu, Mn, Se), kao i vitamine (ergosterol – prekursor vitamina D2) i dr.


  BIOLOŠKA RASPOLOŽIVOST

  Nova formula dobijanja ovog preparata poboljšava bioraspoloživost (sposobnost aktivnih tvari da se apsorbiraju u crijevima i dosegnu mjesto djelovanja) sastojaka sadržanih u ekstraktu. Ovaj novi i inovativni proizvodni proces stvara proizvod iz kojeg tijelo može idealno apsorbirati cijeli spektar aktivnih sastojaka gljiva u visoko koncentriranom tekućem obliku.

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping